Wat zijn we blij om jullie te kunnen mededelen dat we voor het komende seizoen weer een blijspel op de planken kunnen brengen.

We spelen

'Naor tien hoog an de Schaopstreek'


een blijspel in 4 bedrijven en is geschreven door Arend Takens.

Hieronder en korte inhoud van het blijspel.

Jans en Triene Pot bint boer af en willen het wat rustiger an gaan doen. Maar Triene hef er nog niet zoveule zin an , doch heur man Jans des te meer. Jans wil naor een appartement tien hoog an de Schaopstreek om daar de hele dag van het prachtige uitzicht te genieten en wat Jans wil.... giet deur! Dit brengt overigens wel een hoop trammelant met zich mee. Jans zien breur, die dominee is op het dorp en ook nog altied vrijgezel is , woont bij Jans en Triene in . Dat ziet Triene niet meer zo zitten en stelt daar dan ook eisen an. Ook andere dingen wil Triene aan pakken. Zo mut er volgens heur ook neudig een nieuwe bank komen. En de dominee wordt er deur sommigen op gewezen dat hij zundags, als herder van zien kudde, vanof de kansel zien ogen maar ies over de schoapies mut laten dwalen . Misschien dat daor wel een geschikt schaopie tussen zit. Want het wordt wel iens tied dat hij aan de vrouwe kump. En of dat allemaole lukt?

Het geluid wordt verzorgd door

Adrie Pouwels

Der regie is in handen van

Fenneke Knol


Komen jullie ook kijken hoe alles afloopt?

De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2023, aanvang 20.00 uur in de Schalle te Nijeveen. De voorverkoop is op Maandag 16 en Maandag 23 Januari van 19.00 tot 20.00 uur in de Schalle te Nijeveen en kosten € 10.00 . Aan de zaal kosten de kaarten €12.00.Jans Pot Boer in ruste . Kan wat sikkeneurig wezen en wil graag verhuizen Piet Rook
Triene Pot De vrouwe van Jans Pot. Beetje bazig type. Aukje Bouwknecht
Betsie Pot Dochter van Jans en Triene. Vlotte tante maar hef nog gien vriend Jaroelien Hoorn
Evert Pot Een breur van Jans Pot. Dominee en vrijgezel. Wil graag een vrouwe. Rolf Brand
Griet Vos Aardige vrouw . Ook nog vrijgezel. Vriendin van Jansje en Triene Sonja Nauta
Jansje Komduur Vriendin van Triene en Griet. Een vrouwe die van anpakken weet Trijntje Venema
Ter Veer Makelaar. Staat Jans Pot bij Yvonne Meulenkamp
Bert Snieder Ervaren verhuizer. Jeroen Bouwknecht
Harmen Steevast Ook verhuizer en hef het een beetien te pakken van Betsie. Bram Knol